fbpx

Denne blog indeholder samtlige tabeller fra Fodbold FM udsendelsen mandag d. 8. december. Vi giver dig dermed det fulde målanalytiske overblik over dit favorithold i Superligaens efterår 2014. 

Lyttede du med i mandagens udgave af Fodbold FM, så savner du måske det fulde overblik over vores målanalyser. Hvis du vil vide mere om hvordan dit hold scorer sine mål, så kan denne blog gøre dig klogere: Vi viser hvorfra og hvordan dit hold scorer og lukker mål ind.

Brøndby i top, mens FCK er blandt de færrest scorende fra Dangerzone

Brøndby ligger 8 % over gennemsnittet af mål scoret fra Dangerzone. Til gengæld scorer jubilæumsholdet slet ikke fra Wide.

FCK ligger 10 % under den gennemsnitlige scoringsprocent af mål fra Dangerzone. Mærkværdig statistik fra Københaverne som procentuelt scorer næstmindst af alle hold herfra. Læs flere tendenser under tabellerne!

Scoret
Ligagennemsnit:
Dangerzone 78%
Wide 6%
Long Range 16%

Hobro er næstmest scorende hold i Superligaen – kun overgået af suveræne FCM. Imponerende, især når man kigger på oprykkernes varierende afslutningspositioner. Blandt andet har skarpe Hvilsom på kanten, været medvirkende til at de ligger 11 % højere end ligagennemsnittet med mål fra yderlige positioner i feltet.

Uskarphed fra de spidse vinkler

Brøndby er blandt de fem hold som slet ikke har scoret fra wide. Det kan vidne om manglende afslutningskvaliteter fra Brøndby og i Superligaen generelt – i Premier League scores 10 % af målene fra wide.

Det kan også være et udtryk for at gennembrudende til afslutninger er forskellige for de to ligaer. Superligaen bruger oftere høje indlæg, hvorimod stikninger og kombinationsspil er hyppigere brugt i Premier League.

Man City scorer f.eks. hele 22 % fra wide – bl.a. pga. Silvas pasninger og Agüeros skudkvalitet. Den argentinske topscorer har lavet 36 % af sine 14 mål fra Wide!

Brøndby vil også gerne kombinere sig igennem, så man kunne have forventet flere mål herfra. Nunez afbrænder på tomt mål i jubilæumskampen er bare et eksempel på Vestegnens manglende afslutningskvalitet fra spidse vinkler.

Lukket ind

Bemærkelsesværdigt (og nok ikke tilfældigt) at bundholdene OB og Silkeborg er dem der lukker flest mål ind i Dangerzone procentuelt – hhv. 9 % og 14 % dårligere end gennemsnittet. Modstanderne får tilsyneladende lov til at afslutte fra meget nært hold.

Som vi var inde på i en tidligere blog var Brøndbys backer for dårlige til at forsvare. Statistikken er da også uændret og Brøndby indkasserer flest mål procentuelt fra wide. Havde det ikke været for Hradecky mod FCN, var tallene endnu højere. Joshua John og Uffe Bech fik mange muligheder fra wide i det sjællandske opgør.

Hvordan
Ligagennemsnit:
Etableret 45%
Omstillinger 27%
Standarder 27%

Tydeligt at SønderjyskE ikke skaber meget i deres etablerede spil. 88 % af deres mål er efter standardsituationer eller omstillinger.

Brøndby ligger 11 % over ligagennemsnittet på omstillinger. Vestegnklubben ligger også over gennemsnittet ved etableret spil, men er hhv. 11 % og 16 % efter AaB og FCN, som også prioriterer boldbesiddelse højt – og ud fra tallene scorer mest efter etableret angrebsspil.

FCK ligger hele 20 % over ligagennemsnittet med mål via omstillinger, men ligger til gengæld 19 % under gennemsnittet ved mål efter etableret spil. Tydelig prioritering af Staale?

Hvordan lukket ind
Ligagennemsnit:
Etableret 45%
Omstillinger 27%
Standarder 27%

I et spillestilsmæssigt perspektiv er det ikke så overraskende at Brøndby ligger 14 % over gennemsnittet hvad angår mål imod efter omstillinger.

FCK har umiddelbart indkasseret mange mål på standardsituationer: 15 % over gennemsnittet. Dog skal det noteres at to af dem er via straffespark.

Randers har indkasseret færrest mål i Superligaen og ligger præcis på gennemsnittet i alle tre spilfaser. Nedenfor fremgår det også at de indkasserer næstfærrest mål efter fejlclearinger: 10 % bedre end gennemsnittet.

Fejlclearinger

Ligagennemsnit: 19 % fejlclearinger

OB lukker 20 % flere mål end via fejlclearinger end gennemsnittet i ligaen. Efter Ove P-ankomst for otte kampe siden, er der dog kun indkasseret et enkelt mål efter fejlclearinger.

Bemærkelsesværdigt at topholdene FCM, FCK og FCN ligger over gennemsnittet.

Mere info om et eller flere holds spillestil?

Ønskes et mere detaljeret overblik over et eller flere hold på eksempelvis: Gennembrudszoner, typen af overgange(Kombinationsspil, stikninger, soloaktioner, høje indlæg, flade indlæg/cutbacks, chip indlæg) etc. er du velkommen til at rette henvendelse til vores analyseekspert, Claus Møller Henriksen.

Kontaktinfo: claus.henriksen@e4talent.com

Vi leverer også Spillestils Specifikke holdanalyser/Individuelle spilleranalyser.

Se hvad bl.a. Rasmus Thelander (AAB) og Younes Namli (AB) har fået ud af at arbejde med vores spillestils-specifkke analyser på egne kampe.

http://www.bt.dk/superligaen/klar-til-kiev-her-er-aab-profilens-hemmelige-vaaben

https://www.e4talent.com/da/ab-traener-vaerdifuldt-analysevaerktoj.html

https://www.e4talent.com/da/portfolio/rasmus-thelander